Як правильно користуватися аромалампою?

Аромалампа із запаленою свічкою

Використання аромалампи – один із найпростіших та найефективніших способів ароматизації простору. Сьогодні за допомогою цього стильного та практичного аксесуара:

  • можна легко створити затишну атмосферу у кімнаті;
  • насолодитися улюбленим ароматом для дому;
  • провести лікувальний чи розслабляючий сеанс ароматерапії

Класична аромалампа представляє собою двоярусною конструкцією з міцного негорючого матеріалу. Частіше за все розглянуті аксесуари виготовляються з кераміки, але деякі моделі дизайнерських ламп можуть бути виконані зі скла або каменю.

У верхній частині аромалампи розташовується чаша для випаровування ароматичної олії, а в нижній – місце для встановлення нагрівального елемента. Для нагрівання ємності з аромамаслом зазвичай використовується спеціальна свічка-таблетка.

Крім класичних ароматичних ламп з відкритим джерелом полум'я, зустрічаються й електричні різновиди розглянутих аксесуарів для дому, офісу та інших приміщень. В них нагрівання олії здійснюється за допомогою електричного нагрівального елемента.

Принцип роботи аромалампи досить простий:

  • у чашу лампи наливається невелика кількість води;
  • далі в теплу воду додають кілька крапель олії для аромаламп;
  • запалюється свічка-таблетка і поміщається під ємність з водою;
  • під впливом температури ефірні олії в чаші випаровуються та ароматизують простір.

Електричні моделі аксесуарів для дому працюють аналогічним способом, за винятком пункту з використанням свічки для нагріву ароматичної суміші в чаші лампи.

Правила використання ароматичної лампи

Щоб тільки-но придбана аромалампа принесла вам тільки позитивні емоції і не завдала зайвого клопоту, перед її застосуванням варто ознайомитися з основними правилами використання цього аксесуара:

  • Перед початком сеансу ароматерапії слід добре провітрити приміщення. Після цього варто закрити вікна та двері, щоб усунути всі можливі джерела протягу.
  • Воду та аромаолію у чаші лампи слід змішувати у певній пропорції. Бажано притримуватися формули – 2 столові ложки води + 3-6 крапель ефірної олії.
  • Важливо дотримуватись правильної послідовності дій – спочатку додати води в чашу аромалампи, потім кілька крапель ароматичної суміші і тільки потім підпалювати свічку.
  • Уважно стежимо за рівнем води у чаші ароматичної лампи. По мірі випаровування слід підливати рідину приблизно по 1 ложці раз на 10-15 хвилин, залежно від інтенсивності випаровування.
  • Вкрай бажано встановлювати свічку на відстані трохи більше 10 см від дна верхнього ярусу аромалампи. У цьому випадку ефірні олії активно випаровуватимуться і не згорятимуть у чаші лампи.
  • Дотримуємось техніки пожежної безпеки! Не встановлюйте ароматичну лампу на пластику або легкозаймистих поверхнях, не застосовуйте її при протягу і не дозволяйте дітям чіпати лампу поки вона працює.
  • Стежимо за часом. Для початківців тривалість одного сеансу ароматерапії не повинна перевищувати 20 хвилин. Надалі можна буде збільшити час процедури до 120 хвилин.

Після використання аромалампи необхідно дати їй деякий час, щоб вона охолонула. Далі лампу слід ретельно вимити з милом. Після миття резервуар для аромамасла необхідно протерти ватним диском з оцтом. Він допоможе видалити залишки олії та усуне усі запахи.

Вернуться к списку
Мы обрабатываем персональные данные (cookies, IP-адрес, местоположение), чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на обработку персональных данных. Если вы не согласны - то вам следует покинуть сайт. В таком случае свяжитесь с нами любым удобным способом (телефон, email), мы поможем найти решение.
Подтверждаю
Добавлено в корзину
Scents.com.ua г. Харьков, ул. Отакара Яроша, д. 9А, оф. 33 +38 (099) 632-32-72 +38 (068) 541-42-77 [email protected]